dania główne
21.06.2022
zapiekanka ziemniaczana z dorszem w powolnej kuchence
1 godz. 0 min.
4 porcje
Zapiekanka ziemniaczana z rybą jest jeszcze delikatniejsza i delikatniejsza niż z mięsem. Ale są pewne cechy gotowania, biorąc pod uwagę, że dorsz piecze się znacznie szybciej niż ziemniaki. W dalszej części przepisu powiem Ci wszystko bardziej szczegółowo.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ugotuj ziemniaki do połowy ugotowane i pokrój w plasterki. Pokrój cebulę w pierścienie, a dorsza na średnie kawałki.
Nasmaruj miskę wolnowaru i ułóż warstwę ziemniaków. Potem-cebula, dorsz, przyprawy, znowu cebula i znowu ziemniaki.
Dopraw i polej śmietaną. Posyp wszystko startym serem.
Gotuj zapiekankę przez 35-40 minut w trybie pieczenia.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy