Przepisów na zapiekankę z twarogu jest tyle samo, co gospodynie domowe w całym kraju. A może na całym świecie. Ponieważ każdy ma w zanadrzu swoje sekrety robienia tego klasycznego domowego deseru. Dziś podzielę się moim-z wanilią i rodzynkami!
Składniki
- twaróg - 500 g
- mleko - 100 ml
- jaja kurze - 4 kawałki
- cukier - 1 szkło
- rodzynki - 100 g
- ekstrakt waniliowy - 3-4 krople
- śmietana - 3 art.
- mąka - 4 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ubij twaróg blenderem, dodaj mleko i ponownie ubij.
Ubij jajka osobno z cukrem i połącz obie masy.
Dodaj rodzynki, śmietanę, mąkę i ekstrakt waniliowy. Ponownie wymieszaj i pozostaw na 10 minut.
Wlej ciasto do formy i piecz zapiekankę w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 40 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy