Do tego przepisu potrzebne będzie ciemne piwo. Doskonale poradzi sobie z rolą marynaty, nawet przy minimalnej ilości przypraw. Skrzydełka okażą się bardzo smaczne. Radzę preferować piwo o okresie przydatności do spożycia nie dłuższym niż 6 miesięcy.
Składniki
- skrzydełka z kurczaka - 1 kg
- ciemne piwo - 500 ml
- Olej roślinny - 2 art.
- Curry - 0,5 łyżeczka
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz skrzydełka kurczaka, dokładnie osusz i pokrój na stawy.
Dodaj przyprawy, sól, piwo i wymieszaj.
Przykryj miskę skrzydełkami pokrywką i pozostaw na 1,5 godziny w temperaturze pokojowej.
Wyłóż blachę do pieczenia folią, posmaruj masłem i ułóż skrzydełka.
Piecz przez 35 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy