Myślisz, że wypróbowałeś już wszystkie zapiekanki z twarogu, jakie możesz? A co z tą opcją z kuskusem i żurawiną? Dlaczego nie, jeśli zapiekanki z ryżem lub makaronem od dawna są powszechne.
Składniki
- twaróg - 450 g
- kuskus - 60 g
- mleko - 100 ml
- żurawina (suszone) – 60 g
- cukier - 1 art.
- jaja kurze - 2 kawałki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj kuskus w gorącym mleku przez 5 minut.
Ubij twarożek z jajkami i cukrem blenderem.
Namocz żurawinę w gorącej wodzie przez te same 5 minut i osusz.
Połącz wszystkie składniki i włóż do natłuszczonej miski wolnowaru.
Gotuj zapiekankę przez 50 minut w trybie pieczenia.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy