Taka zapiekanka jest dobra przede wszystkim ze względu na łatwość przygotowania. Minimum przygotowania, odrobina cierpliwości – a danie jest całkowicie gotowe. Wolę używać pieczarek z kiełbaskami,ale inne grzyby też będą działać.
Składniki
- makaron - 350 g
- Mozzarella - 100 g
- bazylia - 3 gałązki
- Grzyby - 250 g
- parówki - 200 g
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- masło - 20 g
- bułka tarta - 1.5 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ugotuj makaron i dopraw go przyprawionym masłem i posiekaną bazylią.
Smaż grzyby na złoty kolor. Smaż osobno, aż kiełbasa się zarumieni.
Wymieszaj wszystko razem bezpośrednio w naczyniu do pieczenia i posyp startą mozzarellą. Posyp krakersami na wierzchu.
Gotuj danie w piekarniku przez 30 minut w 190 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy