sałatki 22.01.2022

Sałatka z funchozą, warzywami i czosnkiem

15 min
4 porcje
Sałatka z funchozą, warzywami i czosnkiem
isuhi, stock.adobe.com
0

Nawet ktoś, kto po raz pierwszy wszedł do kuchni, może przygotować tę sałatkę. Nie musisz gotować makaronu, a warzywa można kroić, jak chcesz. Najważniejsze, aby nie przesadzić z solą i przyprawami. Polecam dodawanie ich w minimalnych ilościach.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zalej Funchozę wrzącą wodą przez 5 minut.

Wrzuć do durszlaka i spłucz pod bieżącą wodą.

Posiekaj zioła i obraną paprykę.

Zetrzyj marchewki i ogórki na specjalnej tarce.

Wymieszaj funchozę, warzywa i zioła.

W osobnym pojemniku połącz ocet ryżowy, sok z cytryny, olej sezamowy, mielony imbir i sól.

Wlej przygotowany sos do sałatki, dodaj czosnek przepuszczony przez prasę i wymieszaj.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy