
Ta warstwowa sałatka ma jednocześnie trzy niezaprzeczalne zalety – jest pyszna, piękna i na pewno niezwykła. W każdym razie połączenie grejpfruta i paluszków krabowych zdecydowanie nie jest czymś, co można znaleźć na co dzień.
Składniki
- paluszki krabowe - 400 g
- grejpfrut - 2 kawałki
- jaja kurze - 5 sztuk
- ser - 150 g
- majonez - 100 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ugotuj jajka na twardo i zetrzyj na grubej tarce. Wymieszaj z majonezem.
Na tej samej tarce zetrzyj osobno ser. Drobno posiekaj paluszki krabowe.
Ostrożnie obierz grejpfruta ze wszystkich folii i posiekaj.
Ułóż paluszki krabowe, jajka z majonezem, grejpfruta, jajka i ser.
Na wierzchu możesz udekorować sałatkę kawałkami grejpfruta.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy