
Istnieją różne sposoby przygotowania tkemali. To tradycyjny sos, więc każda gospodyni domowa zawsze ma swoje sztuczki. Ta opcja śliwek i pomidorów jest bardzo dobra. Idealny dodatek do kebabów i innych dań mięsnych!
Składniki
- śliwki - 500 g
- pomidory - 2 kawałki
- ostra czerwona papryka - 1 rzecz
- czosnek - 4 ząbki
- chmiel-suneli - 1 łyżeczka
- cukier - 1 art.
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- bazylia - 0.5 pęczek
Przepis na gotowanie krok po kroku
Przełóż pomidory, śliwki bez pestek i paprykę przez maszynę do mięsa.
Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 10-15 minut.
Dodaj posiekane zioła, czosnek i resztę składników.
Gotuj tkemali przez kolejne 5 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy