Klasyczny sos shawarma to sos kefirowy. Idealnie komponuje się z mięsem i warzywami, gotuje w kilka minut i sprawia, że shawarma jest niesamowicie soczysta. Dzielę się moim ulubionym przepisem i mam nadzieję, że ci się spodoba.
Składniki
- kefir - 300 ml
- śmietana - 3 art.
- czosnek - 4 ząbki
- sok z cytryny - 2 art.
- ogórki - 1 rzecz
- Zieleń - 4 gałązki
- chmiel-suneli - 1 łyżeczka
- sól - 2 szczypta
- mielony czarny pieprz - 2 szczypta
- mięta - 2 gałązki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zetrzyj ogórek.
Drobno posiekaj czosnek i zioła.
Wymieszaj wszystkie składniki sosu i pozwól mu się zaparzyć.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy