
Pamiętaj, aby włączyć dynię do swojej diety. Jeśli nie lubisz owsianki, przygotuj z niej sok. Nie potrzebujesz do tego nawet sokowirówki, wszystko odbywa się za pomocą zwykłego blendera. Zdrowy napój można zwinąć na zimę lub wypić od razu.
Składniki
- Dynia (oczyszczona) – 1 kg
- woda (filtrowane) – 1,5 L
- cukier - 200 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Obraną dynię pokrój w drobną kostkę i umieść na patelni.

Wlej zimną wodę i gotuj przez 30 minut na małym ogniu.

Złap miękką dynię łyżką cedzakową w osobnym pojemniku i zmiel blenderem zanurzeniowym.

Przenieś puree z dyni z powrotem do wywaru, który pozostał na patelni.

Dodaj cukier i dobrze wymieszaj.

Sok można pić od razu lub zwijać na gorąco w wysterylizowanych słoikach.

czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy