Jak wielu, najczęściej robię galaretkę z jagód. Ale owoce też są bardzo smaczne. Zawsze używam tego przepisu w kraju, gdy wszystkie zbiory ogrodowe są pod ręką. Jeśli chcesz, możesz dodać coś do swojego gustu.
Składniki
- jabłka - 2 kawałki
- Gruszka - 2 kawałki
- morele - 5 sztuk
- śliwki - 5 sztuk
- woda - 1.2-1.5 L
- cukier - 100 G
- skrobia kukurydziana - 3 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój wszystkie owoce losowo, zalej wodą i zagotuj.
Dodaj cukier do smaku i gotuj kompot przez 10 minut.
Odcedź i ponownie zagotuj.
Rozcieńczyć skrobię w szklance wody i wlać do kompotu, mieszając.
Gotuj przez kolejne 3 minuty.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy