Sok żurawinowy z mrożonych jagód jest łatwy do zrobienia w domu. Ale to nie jedyna zaleta tego napoju. Najważniejsze jest to, że wszystkie przydatne substancje i witaminy są zachowane. Spróbuj przygotować najzdrowszy napój i Ty.
Składniki
- żurawina - 500 g
- cukier - 50 g
- woda - 2 l
Przepis na gotowanie krok po kroku
Rozmrozić żurawinę wcześniej. Spłucz w zimnej wodzie. Przenieś jagody do miski i przykryj moździerzem. Odcedź sok przez sito.
Podpal wodę, dodaj cukier i ciasto żurawinowe. Dobrze wymieszaj, zagotuj i natychmiast zdejmij z ognia.
Przygotuj napój owocowy. Aby to zrobić, odcedź wodę z ciastem przez sito i wlej sok żurawinowy do czystej wody. Dobrze wymieszaj i wlej do karafki. Teraz napój owocowy jest gotowy i można go wypić.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy