Opinie ekspertów od kawy są różne: niektórzy uważają, że kawa serowa została stworzona w Wietnamie, inni twierdzą, że napój ma europejskie korzenie. W każdym razie został wymyślony, aby cieszyć się oryginalnym smakiem, więc zróbmy to!
Składniki
- Kawa mielona - 2 łyżeczka
- ser śmietankowy - 50 g
- śmietana - 2 art.
- woda - 150 ml
- cukier - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wlej mieloną kawę do Turku i zalej zimną wodą.
Gotować na małym ogniu przez 2 minuty, odłożyć na bok i pozostawić na 1 minutę.
Połącz ser śmietankowy, śmietanę i świeżo parzoną kawę.
Za pomocą specjalnego miksera dokładnie ubij kawę.
Wlej napój do filiżanki i dodaj cukier do smaku.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy