napoje 23.05.2023

otrębowy kwas chlebowy

1 godz. 0 min.
4 porcje
Otrębowy kwas chlebowy
AB-7272, stock.adobe.com
0

Z czego nasi przodkowie nie gotowali kwasu chlebowego. Żytni, chlebowy, owocowy, jagodowy, miodowy. Osobno chciałbym zwrócić uwagę na otrębowy kwas chlebowy. Jest jasny niezwykły smak i podwójne korzyści dla organizmu. Szczególnie polecam go fanom prawidłowego odżywiania.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wymieszaj jedną trzecią otrębów, bułkę tartą, trochę wody i zetrzyj masę.

Pozostaw go w ciepłym miejscu pod pokrywką na 2 dni.

Wymieszaj ten kęs, Pozostałe otręby i mąkę kukurydzianą.

Napełnij gorącą wodą i dodaj liście wiśni.

Pozostaw w temperaturze pokojowej na jeden dzień. Mieszaj 2-3 razy w czasie.

Odcedź kwas chlebowy i butelkuj.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy