napoje 22.05.2023

kisiel truskawkowy

30 min
4 porcje
Kisiel truskawkowy
ArtCookStudio, stock.adobe.com
0

Przez wieki galaretka była używana nie tylko jako orzeźwiający napój i pyszny obfity deser, ale także jako lek w medycynie ludowej. W szczególności dlatego, że dzięki swojej konsystencji doskonale wpływa na trawienie. A taka galaretka truskawkowa jest również bardzo smaczna.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Napełnij truskawki wodą, dodaj cukier i zagotuj.

Gotuj kompot przez 5-7 minut. W razie potrzeby odcedź lub przetrzyj przez sito.

Rozcieńczyć skrobię w niewielkiej ilości wody.

Stopniowo wlewaj do gotującego się kompotu, mieszając.

Gotuj galaretkę przez kolejne 2 minuty.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy