napoje 16.09.2022

kompot wiśniowy bez pestek

20 min
4 porcje
Kompot z wiśni bez pestek
PixelShot, stock.adobe.com
0

Zwykle, aby nie tracić czasu, kompot gotuje się z wiśni z pestkami. Ale jeśli ty lub Twoje dzieci lubicie później jeść gotowane jagody, radzę się ich natychmiast pozbyć. To trochę dłużej, ale w ten sposób będzie znacznie wygodniej. A napój tylko na tym skorzysta.

Składniki

  • wiśnia - 800 g
  • cukier - 7 art.
  • woda - 1.5 l

Przepis na gotowanie krok po kroku

Usuń pestki z wiśni, przykryj cukrem, wymieszaj i odstaw na 10 minut.

Napełnij gorącą wodą i zagotuj kompot.

Gotuj przez kolejne 7 minut na małym ogniu i ostudź pod przykryciem.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy