napoje 30.06.2023

kisiel owsiany

20 min
2 porcje
Galaretka owsiana
Andrey Cherkasov, stock.adobe.com
0

Natychmiast powinien cię ostrzec, że płatki Instant nie są odpowiednie dla tego przepisu. Lepiej preferuj średnio zmielone płatki owsiane. Galaretka owsiana gotuje się przez długi czas, więc bądź cierpliwy i ściśle przestrzegaj zaleceń.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Płatki i pokruszony chleb zalej ciepłą wodą, usuń w ciepłe, ciemne miejsce na 2 dni.

Przecedzić przez podwójną warstwę gazy, dobrze wycisnąć ciasto.

Wymieszaj powstały płyn z solą i gotuj na małym ogniu do pożądanej konsystencji.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy