napoje 14.05.2023

kwas Owsiany

30 min
4 porcje
Kwas Owsiany
detry26, stock.adobe.com
0

Klasyczny kwas chlebowy jest prawdopodobnie znany wszystkim. Ale dzisiaj chcę zaoferować Ci tak interesującą opcję-kwas owsiany. Po pierwsze, każdy może samodzielnie przygotować go w domu, również bez wysiłku. Po drugie, jest jednocześnie bardzo smaczny i zdrowy.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz owies i wlej do czystego słoika.

Dodaj cukier i rodzynki.

Napełnij Wieszaki zimną przegotowaną wodą i wymieszaj.

Przykryj słoik gazą i uszczelnij gumką.

Pozostaw kwas chlebowy na 2 dni w ciepłym miejscu.

Odcedź i pozostaw to samo na kolejny dzień.

Ponownie odcedź i butelkuj.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy