Co jest lepszego niż aromatyczny gorący napój w chłodne dni? A imbirowa latte jest jedną z moich ulubionych. Aby go przygotować, musisz użyć imbiru, mleka i świeżo palonej kawy. Nawiasem mówiąc, imbir doskonale pomaga wzmocnić układ odpornościowy.
Składniki
- Kawa (mocny) – 80 ml
- mleko - 220 ml
- woda - 200 ml
- brązowy cukier - 1 szkło
- cynamon - 1 różdżka
- mielony imbir - 1 łyżeczka
- Badian - 1 gwiazdka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wymieszaj cukier i przyprawy, zalej wodą, zagotuj i gotuj syrop przez 15 minut na małym ogniu.
Zaparz kawę w dowolny dogodny sposób i dodaj do niej gotowy syrop do smaku.
Podgrzej mleko prawie do wrzenia, ubij je w pianę i wlej do latte. Delikatnie wymieszaj.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy