Bułka pita świetnie nadaje się jako przekąska, przystawka na imprezę lub dodatek do dania głównego. Niezwykle wszechstronna opcja, zwłaszcza jeśli eksperymentujesz z dodatkami. Co powiesz na paluszki krabowe z serem i czosnkiem?
Składniki
- Pita - 1 liść
- paluszki krabowe - 200 g
- jaja kurze - 2 kawałki
- ser topiony - 2 kawałki
- ser - 100 g
- czosnek - 3 ząbki
- koperek - 4 gałązki
- majonez - 4 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ugotuj jajka na twardo i zetrzyj.
Zetrzyj oba rodzaje sera i zimne paluszki krabowe.
Posiekaj czosnek i zioła i wymieszaj wszystko z majonezem.
Umieść nadzienie na arkuszu chleba pita, zwiń ciasną rolkę, zawiń w folię i wyślij do lodówki na godzinę.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy