Pyszny Tatar delikatesowy można przygotować nie tylko z mięsa i ryb, ale także z owoców morza. Ta wersja krewetek okazuje się niezwykle delikatna i niezwykła. Gorąco polecam przynajmniej raz spróbować przygotować taki przepis.
Składniki
- krewetki (obrane gotowane) – 200 g
- awokado - 1 rzecz
- szalotka - 1 rzecz
- pietruszka - 4 gałązki
- cytryna - 1 rzecz
- oliwa z oliwek - 2-3 art.
- Tabasco - 2-3 krople
- sól - 2-3 szczypta
- mielony różowy pieprz - 2-3 szczypta
Przepis na gotowanie krok po kroku
Bardzo drobno posiekaj cebulę i skrop sokiem z połowy cytryny.
Posiekaj krewetki i liście pietruszki.
Drobno posiekaj awokado i skrop pozostałym sokiem z cytryny.
Wymieszaj wszystko razem, dopraw i dodaj oliwę z oliwek i Tabasco.
Rozłóż Tatar na talerzach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy