Czerwona ryba jest uważana za przysmak. Ceniony jest za wysoki smak i wyjątkowe właściwości użytkowe. Z ryb przygotowuje się wiele potraw i zawsze są smaczne. Wypróbuj prosty przepis na sałatkę z ziemniakami i przyjemnie Cię zaskoczy.
Składniki
- czerwona ryba (lekko solony) – 250 g
- ziemniaki (gotowane) – 250 g
- cebula fioletowa - pół
- majonez - 50 ml
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój czerwoną rybę i obrane ziemniaki w kostkę.
Obierz fioletową cebulę i posiekaj.
Połącz ziemniaki, ryby i cebulę.
Dodaj sól, mielony pieprz i majonez. Delikatnie wymieszaj sałatkę, uważając, aby nie rozgnieść ziemniaków.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy