dżem z pęcherzycy jagodowej

45 min
4 porcje
Dżem z pęcherzycy jagodowej
0

Jeśli nadal nie wiesz, co zrobić z pęcherzycą jagodową – oto najlepszy przepis. Taki dżem nie pozostawi nikogo obojętnym, ponieważ jest nie tylko smaczny, ale także niezwykły. A jeśli zwiniesz go w małe słoiki, otrzymasz świetny prezent dla przyjaciół.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Oczyść pęcherzycę i zalej wrzącą wodą przez kilka minut.

Wrzuć do durszlaka i pokrój losowo.

Zagotuj wodę z cukrem, zagotuj syrop do uzyskania gładkości i włóż tam pęcherzycę.

Gotuj dżem przez pół godziny na małym ogniu, mieszając.

Na koniec dodaj wanilinę lub inne przyprawy. Zwiń na zimę w sterylnych słoikach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy