czerwona porzeczka starta z cukrem bez gotowania

15 min
6 porcji
Czerwona porzeczka starta z cukrem bez gotowania
Pixel-Shot, stock.adobe.com
0

Jeśli interesujesz się zdrowym odżywianiem, pokochasz ten przepis. Czerwona porzeczka, starta z cukrem, zachowuje składniki odżywcze, ponieważ jest przygotowywana bez gotowania. Ważne jest, aby jagody i naczynia były idealnie suche.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Usuń czerwone porzeczki z gałązek, opłucz i połóż do wyschnięcia na ręczniku.

Przełóż idealnie suche jagody przez maszynkę do mięsa lub zmiel je w blenderze.

Dodaj cukier, wymieszaj i włóż do czystych, suchych słoików. Przykryj szczelnie pokrywkami i przechowuj w lodówce.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy