kompot brzoskwiniowy z pestkami na zimę

1 godz. 0 min.
1 porcja
Kompot brzoskwiniowy z pestkami na zimę
0

Żadnych skomplikowanych składników i nieporęcznych instrukcji! Mój prosty przepis na kompot brzoskwiniowy w puszkach z pestkami jest odpowiedni nawet dla początkujących. Jest tak prosty i lekki, że nie trzeba nawet niczego ciąć.

Składniki

  • brzoskwinie - 5-6 sztuk
  • cukier - 250 g
  • kwas cytrynowy - 0.5 łyżeczka
  • woda - 2.5 L

Przepis na gotowanie krok po kroku

Włóż całe brzoskwinie do sterylnego słoika.

Zalej wrzącą wodą, przykryj i ostudź.

Odcedź tę wodę, dodaj do niej cukier i ponownie zagotuj.

Dodaj kwas cytrynowy i wlej z powrotem do słoika.

Zwiń kompot na zimę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy