solanka z grzybami na zimę

55 min
7 porcji
Solanka z grzybami na zimę
0

Martw się o zapasy na zimę i zrób więcej różnych półfabrykatów. Nie zapomnij o domowej roboty przetworzonej żywności, którą możesz wykorzystać na szybką przekąskę. Przygotuj na przykład solankę z grzybami. Zjedz to po prostu lub Dodaj do innych potraw.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Gotuj grzyby przez 15 minut w osolonej wodzie, a następnie ostudź i drobno posiekaj.

Posiekaj kapustę, marchewkę i obraną cebulę.

Podsmaż cebulę na oleju, aż będzie przezroczysta.

Dodaj marchewki i gotuj przez 7-10 minut, od czasu do czasu mieszając.

Na osobnej patelni usmaż grzyby z przyprawami.

Wymieszaj wszystko na dużej patelni, dodaj kapustę, sól i wodę zmieszaną z koncentratem pomidorowym.

Dusić przez 20 minut na minimalnym ogniu, wlać ocet, wymieszać i natychmiast zdjąć z ognia.

Ułóż mieszankę w czystych, suchych słoikach i zwiń.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy