dżem z dyni z pomarańczą i cytryną przez maszynę do mięsa

25 min
5 porcji
Dżem z dyni z pomarańczą i cytryną przez maszynę do mięsa
julijadmi, stock.adobe.com
0

Czy Twoje gospodarstwo domowe nie lubi dyni? Jest świetny sposób, aby zmienić zdanie na temat tego warzywa. Zrób dżem z dyni z pomarańczą i cytryną, przepuszczając wszystko przez maszynę do mięsa. Jasny aromat i słodko-kwaśny smak nie pozostawi nikogo obojętnym.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Cytrusy opłucz wrzącą wodą, obierz i podziel na kliny.

Przełóż miąższ dyni, pomarańcze i cytryny przez maszynę do mięsa.

Wymieszaj powstałą masę z cukrem, przykryj i odłóż na bok na 3 godziny.

Gotuj na małym ogniu przez 10 minut i zamknij w wysterylizowanych słoikach.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy