dżem z czarnej psiankowatej cytryny i pomarańczy

1 godz. 0 min.
4 porcje
Dżem z czarnej psianki z cytryną i pomarańczą
0

Masz dość banalnych i tego samego rodzaju półfabrykatów? W takim przypadku proponuję ugotować kilka słoików niezwykłego dżemu z czarnej psiankowatej cytryny i pomarańczy. I pamiętaj, aby zrobić trochę zapasów, aby zaskoczyć bliskich!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posortuj psiankowate, dodaj 100 ml wody i cukru i zagotuj wszystko.

Gotuj przez 10 minut i przetrzyj przez sito.

Wyciśnij sok z pomarańczy i cytryny, usuń skórkę do smaku i dodaj wszystko do przedmiotu obrabianego.

Gotuj dżem przez około 30-40 minut na małym ogniu i zwiń w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy