dżem jabłkowy w powolnej kuchence

1 godz. 10 min.
8 porcji
Dżem jabłkowy w multicookerze
Alusha, stock.adobe.com
0

Powolna kuchenka świetnie pomaga przy długich potrawach. Na przykład gotowanie dżemu jabłkowego w powolnej kuchence jest teraz prawdziwym drobiazgiem! Umieść wszystko w misce, Aktywuj żądany tryb i rób swoje.

Składniki

  • jabłka - 1 kg
  • cukier - 400 g
  • sok z cytryny - 20 ml

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój jabłka na ćwiartki, obierz i drobno posiekaj.

Umieść jabłka w misce wolnowaru, skrop sokiem z cytryny i posyp cukrem. Zamknij pokrywkę i pozostaw obrabiany przedmiot na 1 godzinę.

Aktywuj tryb "duszenie" i gotuj przez 1 godzinę.

Po sygnale umieść dżem w czystych, suchych słoikach, zwiń i owiń grubym ręcznikiem na jeden dzień.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy