konfitura truskawkowa

25 min
8 porcji
Konfitura truskawkowa
pilipphoto, stock.adobe.com
0

Prawdopodobnie nie ma osoby, która byłaby obojętna na truskawki. Jagody oczarowują smakiem i mocnym aromatem! W sezonie przygotuj kilka słoików konfitury truskawkowej. Można go dodawać do deserów, podawać z ciastami i po prostu.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Truskawki dokładnie opłucz i połóż do wyschnięcia na ręczniku.

Przełóż jagody przez maszynkę do mięsa lub zmiel w blenderze.

Dodaj cukier i dobrze wymieszaj.

Gotuj trzy razy przez 5 minut, robiąc przerwy, aż całkowicie ostygnie.

Włóż gorący dżem do wysterylizowanych słoików, zwiń i owiń ciepłym ręcznikiem na jeden dzień.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy