marynata z jęczmieniem perłowym i świeżymi ogórkami na zimę w słoikach

1 godz. 0 min.
6 porcji
Marynata z jęczmieniem perłowym i świeżymi ogórkami na zimę w słoikach
0

Spróbuj konserwować marynatę na zimę, aby cieszyć się tym tradycyjnym daniem o każdej porze roku. Używam jęczmienia jęczmiennego, świeżych ogórków i innych warzyw, aby uzyskać bogaty i jasny smak, który można przechowywać w słoikach.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz jęczmień, zalej wodą i pozostaw na kilka godzin.

Pokrój wszystkie warzywa losowo, dodaj jęczmień, cukier, sól i 250 ml wody.

Doprowadzić obrabiany przedmiot do wrzenia, dodać olej i gotować przez 30-40 minut.

Wlej ocet i zwiń marynatę do sterylnych słoików.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy