ogórki w soku z czerwonej porzeczki na zimę

40 min
2 porcje
Ogórki w soku z czerwonej porzeczki na zimę
0

Uwielbiasz też otwierać słoik chrupiących ogórków zimą? Wtedy na pewno masz już swój ulubiony przepis. Tylko czasami chcesz iść dalej i ugotować coś nowego. Wydaje się, że jest tak mało miejsca na fantazję. Ale to błędne przekonanie! A ogórki w soku z czerwonej porzeczki są tego wyraźnym dowodem.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Moczyć ogórki w zimnej wodzie przez kilka godzin.

Umieść je w wysterylizowanych słoikach z liśćmi, ziołami i resztą dodatków.

Zalej porzeczki wodą, zagotuj i gotuj przez kilka minut.

Zmiel masę przez sito i ponownie zagotuj.

Zalej ogórki i pozostaw pod pokrywkami na 5 minut.

Odcedź bulion, dodaj cukier i sól i ponownie zagotuj.

Ponownie napełnij ogórki i zwiń na zimę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy