namoczone winogrona z musztardą bez sterylizacji

10 min
6 porcji
Namoczone winogrona z musztardą bez sterylizacji
13smile, stock.adobe.com
0

Chcesz zaskoczyć gości oryginalną przekąską? Przygotuj namoczone winogrona z musztardą! Polecam zimny sposób bez sterylizacji. Nie warto przechowywać takiego przedmiotu dłużej niż 4 miesiące, ponieważ po tym czasie smak zaczyna się pogarszać.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Usuń winogrona z pędzli i spłucz.

Umieść w misce, dodaj cukier, sól, cynamon i ziarna gorczycy.

Wlej zimną przegotowaną wodę i dobrze wymieszaj.

Przykryj pokrywką lub talerzem, Ustaw ucisk i umieść w ciemnym miejscu na 10 dni.

Gotowe winogrona szczelnie przykryj i przechowuj w lodówce.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy