gulasz warzywny z cukinią i ziemniakami na zimę

1 godz. 30 min.
4 porcje
Gulasz warzywny z cukinią i ziemniakami na zimę
0

Uwielbiam gotować gulasze warzywne na zimę, ponieważ można je dostosować do każdego gustu gospodarstwa domowego. Na przykład ta opcja z cukinią i ziemniakami spodoba się miłośnikom obfitych przekąsek. Taki gulasz stanie się niezależnym dodatkiem, gotową sałatką lub dodatkiem do innych potraw.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz pomidory i zetrzyj.

Losowo pokrój wszystkie inne warzywa.

Wymieszaj razem, dodaj masło, cukier, sól i szklankę wody.

Gotuj gulasz przez godzinę na małym ogniu.

W razie potrzeby dodaj ocet i przyprawy.

Wrzuć gulasz na zimę do wysterylizowanych słoików.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy