solona pietruszka na zimę

30 min
2 porcje
Solona pietruszka na zimę
0

Proponuję przepis na soloną pietruszkę na zimę. Dzięki temu przepisowi zawsze będziesz mieć pod ręką świeżą pietruszkę. Używaj go zimą do przygotowywania drugich dań, sałatek lub po prostu posypać dodatkami.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ponownie rozważ liście pietruszki. Usuń suche i zgniłe. Dobrze spłucz i dokładnie wysusz.

Drobno posiekaj natkę pietruszki i wymieszaj z solą. Dokładnie wymieszaj, aby każdy kawałek pietruszki był pokryty kryształkami soli.

Przenieś pietruszkę do słoików. Zostaw trochę miejsca na wierzchu, ponieważ pojawi się sok.

Przechowuj słoiki z pietruszką w spiżarni lub lodówce.

Julia Cion
przepis dodał (a):
Julia Cion
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy