adjika z kabaczków na zimę

1 godz. 0 min.
4 porcje
Adżika z kabaczków na zimę
Inna, stock.adobe.com
0

Miłośnicy Adjiki doskonale wiedzą, że można ją przygotować na dziesiątki różnych sposobów. Dziś dzielę się moją ulubioną wersją squasha. Bardzo smaczna, jasna i oryginalna przekąska warzywna na zimę!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Losowo pokrój wszystkie warzywa na średnie kawałki.

Podsmaż cebulę na oleju, aż będzie przezroczysta. Osobno podsmaż marchewki i paprykę.

Obierz pomidory i ubij blenderem z czosnkiem, ostrą papryką i ziołami.

Wymieszaj wszystkie składniki Adjiki i gotuj na wolnym ogniu przez 15-20 minut na małym ogniu.

Zwiń Adjikę w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy