prosty kompot z agrestu na zimę

30 min
4 porcje
Prosty kompot z agrestu na zimę
Anton Dios, stock.adobe.com
0

Kiedy wiśnie, truskawki i porzeczki są już zmęczone – w grę wchodzą inne jagody. Na przykład tym razem proponuję zrobić kompot z agrestu. I nie bez powodu, ale natychmiast zwiń go na zimę na przyszłość. Dzielę się najprostszym i najsmaczniejszym przepisem.

Składniki

  • agrest - 600 g
  • woda - 2.5 L
  • cukier - 1 szklanka

Przepis na gotowanie krok po kroku

Umyj agrest i włóż do wysterylizowanego słoika.

Przykryj cukrem i zalej wrzącą wodą. Pozostaw pod przykryciem na 7 minut.

Odcedź syrop, ponownie zagotuj, zalej jagodę i zwiń kompot.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy