dżem z dyni i moreli

1 godz. 0 min.
4 porcje
Dżem z dyni i moreli
Foodpics, stock.adobe.com
0

Robienie dżemu to świetny sposób na zachowanie smaku i aromatu ulubionych owoców przez długi czas. Delikatne kawałki dyni łączą się z soczystymi morelami, tworząc niesamowity smak, a sok z cytryny dodaje dodatkowej świeżości. Ten dżem będzie świetną ozdobą na śniadanie lub zdrowym dodatkiem do deserów.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz dynię i pokrój w kostkę.

Usuń pestki z moreli i również losowo pokrój.

Przykryj wszystko cukrem, odstaw na kilka godzin i zagotuj.

Gotuj dżem przez 40 minut na małym ogniu. Na koniec dodaj sok z cytryny.

Zwiń w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy