kompot wiśniowy z miętą na zimę

30 min
4 porcje
Kompot wiśniowy z miętą na zimę
Irina, stock.adobe.com
0

Nawet najbardziej popularny i klasyczny kompot wiśniowy można łatwo urozmaicić, dodając coś ciekawego. Na przykład tutaj jest taka orzeźwiająca opcja z miętą. Ponadto jest to podwójna korzyść w jednym przepisie, co jest ważne, jeśli mówimy o przygotowaniach na zimę.

Składniki

  • wiśnia - 600 g
  • cukier - 1 szkło
  • mięta - 3 gałązki
  • sok z cytryny - 1 art.
  • woda - 2.5 L

Przepis na gotowanie krok po kroku

Umyj wiśnie w słoikach, zalej wrzątkiem, przykryj pokrywkami i odstaw na 10 minut.

Odcedź i zagotuj z cukrem.

Dodaj sok z cytryny i gałązki mięty do słoików.

Napełnij syropem i zwiń kompot wiśniowy na zimę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy