arbuzy na zimę w słoikach z musztardą

50 min
8 porcji
Arbuzy na zimę w słoikach z musztardą
Olga, stock.adobe.com
0

Nadszedł sezon słodkich arbuzów! Nie przegap okazji i zrób z nich puste miejsce na zimę. Zwracam uwagę na oryginalny przepis z musztardą. Wszystko jest bardzo proste i stosunkowo szybkie!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Umyty arbuz pokrój na małe kawałki wraz ze skórką.

Ostrożnie włóż arbuza do wysterylizowanych słoików i zalej go wrzącą wodą. Przykryj pokrywkami i pozostaw do całkowitego ostygnięcia.

Odcedź do rondla, dodaj cukier, sól i gotuj przez 2 minuty po ugotowaniu.

Dodaj musztardę i kwas cytrynowy do słoików z arbuzem.

Wlej wrzącą marynatę i zwiń. Owiń słoiki ciepłym kocem na 2 dni.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy