pierwsze dania 22.01.2022

rosół ze szpinakiem, fasolą i topionym serem

1 godz. 30 min.
4 porcje
Zupa z kurczaka ze szpinakiem, fasolą i topionym serem
FomaA, stock.adobe.com
0

To jeden z najbardziej niezwykłych przepisów na rosół w moim arsenale. A wszystko dlatego, że harmonijnie łączy takie odmienne składniki-fasolę, ser topiony i szpinak. Okazuje się zarówno smaczne, jak i piękne.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zalej fasolę wodą przez noc, a rano gotuj do połowy.

Napełnij kurczaka wodą i gotuj przez około 40 minut. Wyjmij mięso, posiekaj i wróć do garnka.

Dodaj fasolę do gotującego się bulionu i kontynuuj gotowanie.

Drobno posiekaj cebulę, zetrzyj marchewki i lekko podsmaż.

Dodaj posiekany czosnek i szpinak i smaż przez kolejne 2 minuty.

Wyślij smażenie do zupy i gotuj przez 5-7 minut.

Dodaj starty lub drobno posiekany ser topiony i gotuj zupę, aż całkowicie się rozpuści.

Wymieszaj, dodaj przyprawy i po minucie zdejmij z ognia.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy