pierwsze dania 22.01.2022

kapuśniak z wołowiną i kaszą jaglaną

1 godz. 30 min.
6 porcji
Kapuśniak z wołowiną i kaszą jaglaną
Julia Kochenkowa, stock.adobe.com
0

Cóż, jak bez tradycyjnej zupy? Mam w magazynie wiele ciekawych przepisów na ten temat, ale dziś chcę podzielić się opcją z wołowiną i kaszą jaglaną. Radzę podawać z selerem. Jego smak uzupełnia danie, jak to możliwe!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz wołowinę, pokrój, zalej wodą, dodaj liść laurowy, czarne ziarna pieprzu i gotuj przez 1 godzinę.

Posiekaj białą kapustę, kiszoną - opłucz pod bieżącą wodą.

Obierz i pokrój ziemniaki, cebulę. Zetrzyj marchewki.

Podsmaż cebulę z marchewką na oleju roślinnym na złoty kolor.

Dodaj białą i kiszoną kapustę, koncentrat pomidorowy i kilka łyżek bulionu z garnka. Dusić przez 5-7 minut.

W rondelku z mięsem wlej ziemniaki, umytą proso, smaż i gotuj przez 15 minut.

Sól i wyłącz. Podawaj zupę ze świeżym liściem selera.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy