pierwsze dania 14.03.2022

Słoma marynowana

45 min
4 porcje
Solanka ze słomką
minadezhda, stock.adobe.com
0

Ten przepis jest interesujący przede wszystkim ze względu na krojenie. Wydawałoby się, jak taki drobiazg może wpłynąć na smak potrawy? Ale każdy doświadczony kucharz na pewno powie: jak może! Wszystkie składniki tej marynaty kroję w cienkie paski.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Namocz jęczmień perłowy wcześniej przez kilka godzin. Gotuj we wrzącym bulionie do miękkości.

Pokrój wszystkie pozostałe składniki w cienkie paski.

Najpierw dodaj ziemniaki, marchewkę i cebulę.

Po ugotowaniu dodaj ogórki, zmiażdżony czosnek i przyprawy. Gotuj marynatę jeszcze przez kilka minut i zdejmij z ognia.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy