sos z białej porzeczki na zimę

30 min
4 porcje
Sos z białej porzeczki na zimę
annabell2012, stock.adobe.com
0

Jeśli sosy jagodowe jako całość są już trudne do zaskoczenia, to sos z białej porzeczki nadal można słusznie nazwać ciekawostką. Najlepiej nadaje się do mięsa w dowolnej formie, ale możesz eksperymentować z innymi kombinacjami. Jeśli wolisz gładkie tekstury, zmiksuj SOS blenderem.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz wszystkie warzywa i owoce i przepuść przez maszynę do mięsa jabłka, cebulę, porzeczki, chili i czosnek.

Dodaj wszystkie pozostałe składniki i wymieszaj. W razie potrzeby dodaj trochę wody, aby uzyskać konsystencję.

Doprowadź sos do wrzenia i gotuj przez 15-20 minut.

Zwiń go w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy