Borówki z pomarańczą na zimę bez gotowania

4 godz. 30 min.
4 porcje
Borówka z pomarańczą na zimę bez gotowania
Alp Aksoy, stock.adobe.com
0

Głównym problemem większości zimowych półfabrykatów jest zegar przy piecu. Zwłaszcza, gdy musisz gotować w środku lata, w upale. Dlatego szczególnie lubię przepisy, w których można obejść się bez tego etapu. Na przykład borówka brusznica z pomarańczą.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz i dokładnie osusz Borówki, aby nie pozostały na nich żadne wody.

Zalej pomarańcze wrzącą wodą i również osusz.

Przełóż wszystko przez maszynę do mięsa, dodaj cukier do smaku i wymieszaj.

Przykryj obrabiany przedmiot i pozostaw na 2 godziny. Ponownie wymieszaj i pozostaw na kolejne 2 godziny.

Zwiń dżem w sterylne słoiki i przechowuj w chłodnym, ciemnym miejscu.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy