kukurydza na zimę w słoikach jak w sklepie

3 godz. 0 min.
6 porcji
Kukurydza na zimę w słoikach jak w sklepie
Sea Wave, stock.adobe.com
0

Kukurydza w puszkach nigdy nie jest zbyteczna. Świetnie nadaje się do sałatek, przekąsek, innych potraw i tak po prostu. I wcale nie jest konieczne ciągłe kupowanie go w sklepie, ponieważ zwijanie go w puszkach w szczycie sezonu jest znacznie łatwiejsze niż się wydaje.

Składniki

  • kukurydza - 18 kolby
  • woda - 3 L
  • sól - 3 art.
  • cukier - 12 art.
  • ocet - 3 art.

Przepis na gotowanie krok po kroku

Gotuj kolby kukurydzy przez minutę we wrzącej wodzie, schłodź w zimnej wodzie i oddziel ziarna nożem.

Włóż je do sterylnych słoików prawie do góry.

Zagotuj wodę z cukrem i solą. Wlej kukurydzę i dodaj ocet.

Zwiń słoiki pokrywkami.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy