sos żurawinowy do mięsa na zimę

1 godz. 10 min.
4 porcje
Sos żurawinowy do mięsa na zimę
fahrwasser, stock.adobe.com
0

Kwaśna pachnąca żurawina to nie tylko doskonały dżem, ale także bardzo dobry sos do mięsa. Możesz go użyć natychmiast, włożyć do lodówki lub zwinąć na zimę. A dzisiaj skupimy się bardziej szczegółowo na ostatniej opcji.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posortuj żurawinę, drobno posiekaj obrane jabłka, posiekaj imbir.

W razie potrzeby zawiń imbir, cynamon, goździki i inne przyprawy w woreczku z gazy.

Połącz żurawinę, jabłka, cukier, sól, sok pomarańczowy i ocet. Dodaj torebkę z przyprawami.

Doprowadź wszystko do wrzenia i gotuj przez pół godziny na małym ogniu.

Wyjmij torebkę i zwiń sos w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy