pikle z marchewką na zimę

2 godz. 0 min.
1 porcja
Ogórki kiszone z marchewką na zimę
Dmytro, stock.adobe.com
0

Najłatwiejszym sposobem na urozmaicenie półfabrykatów z piklami jest użycie szerokiej gamy dodatków. Na przykład lubię dodawać wierzchołki marchwi. Oryginalny i niezwykły, a jednocześnie nie znika w sezonie młodej marchwi. Same plusy!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Moczyć ogórki przez kilka godzin w zimnej wodzie. Opłucz wierzchołki.

Włóż połowę blatów i ogórków do słoika.

Zalej wrzącą wodą i pozwól ogórkom ostygnąć pod przykryciem.

Odcedź tę wodę, ponownie zalej świeżą wrzącą wodą i ostudź. Zlać.

Zagotuj 500 ml wody z pozostałymi blatami.

Dodaj sól, cukier i pieprz i gotuj przez 3 minuty.

Wlej ocet, zalej ogórki marynatą i zwiń na zimę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy