Kalina na zimę z cukrem

25 min
4 porcje
Kalina na zimę z cukrem
Vera.FoodandGarden, stock.adobe.com
0

Zdrowe, smaczne, a co najważniejsze 10 minut na przygotowanie. Właśnie taki przepis kaliny z cukrem chcę się z wami podzielić. Kalina nie jest poddawana obróbce cieplnej, co oznacza, że zachowuje wszystkie przydatne pierwiastki i witaminy.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Najdłuższym procesem gotowania kaliny z cukrem jest spłukanie wszystkich jagód i oddzielenie ich od gałązek.

Teraz przełóż jagody przez maszynkę do mięsa lub użyj do tego blendera.

Wymieszaj Kalinę z cukrem. Dobrze wymieszaj i wlej dżem do słoików. Przechowuj taki dżem w lodówce.

Julia Cion
przepis dodał (a):
Julia Cion
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy