marynowane chili na zimę

1 godz. 0 min.
2 puszki po 0,5 l
Marynowane chili na zimę
alkiona_25, stock.adobe.com
0

Nie tylko papryka ... dziś przygotujemy pikantną marynowaną papryczkę chili na zimę. Dla miłośników ostrych przedmiotów-lepiej (i ostrzej!) nie zdarza się. Przygotowanie takiej papryki jest łatwe, a wynik na pewno cię zadowoli!

Składniki

  • Chili - 100 g
  • czosnek - 1 Głowa
  • woda - 1 l
  • ocet (9%) – 1,5 art.
  • cukier - 1 art.
  • sól - 1 art.

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz papryczki chili, obierz czosnek.

Z wody, soli, cukru i octu przygotuj marynatę.

We wrzącej marynacie umieść strąki pieprzu i ząbki czosnku. Delikatnie wymieszaj i gotuj przedmiot na małym ogniu przez 7-10 minut.

Napełnij wstępnie wysterylizowane słoiki pieprzem i czosnkiem, zalej wrzącą marynatą do góry słoików. Zwiń słoiki, odwróć do góry nogami, zawiń i pozostaw do całkowitego ostygnięcia. Przechowuj schłodzony przedmiot w chłodnym, ciemnym miejscu.

Katarzyna Parszyna
przepis dodał (a):
Katarzyna Parszyna
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy